Dobre-przepisy.pl - Strona pełna dobrych przepisów.

RSS:
Przepisy

Flaczki z kurczaka.

Składniki:

  • mały kurczak lub pół dużego
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • pół sporego selera
  • por
  • płaska łyżeczka czerwonej papryki i suszonego majeranku
  • sól, pieprz
  • 2 liście laurowe

Warzywa obrać i umyć, kurczaka podzielić na mniejsze porcje. Wszystko razem zalać dwoma litrami wody, dorzucić liście laurowe i gotować aż do miękkości. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie wyjąć z rosołu i pokroić w paseczki. Rosół przecedzić. Pokrojone jarzyny i mięso z powrotem włożyć do rosołu, przyprawić papryką czerwoną, pieprzem, solą i majerankiem. Wszystko razem jeszcze raz zagotować i gotowe!

Flaczki serwujemy ze świeżą bagietką lub pełnoziarnistymi bułeczkami, świetnie pasuje również do tej zupy włoska ciabatta. Polecam.

Remik?
Jaki Remik?
Sprawdź sam...