Dobre-przepisy.pl - Strona pełna dobrych przepisów.

RSS:
Przepisy

Pstrąg z grilla.

Składniki:

  • 3-4 średnie pstrągi
  • świeża melisa i oregano
  • łyżka masła
  • sok z jednej cytryny
  • ząbek czosnku
  • 6-7 łyżek oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Oczyszczone pstrągi umyć i dobrze obsuszyć. Do środka wraz z kawałeczkiem masła włożyć sporo listków melisy i oregano. Ułożyć na ruszcie od grilla i piec z obu stron około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie i soczyste.

Wcześniej przygotować sos. W miseczce porządnie roztrzepać sok z cytryny i oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Upieczone pstrągi obficie posypać drobno posiekaną natką pietruszki i polać sosem.

Ryba jest absolutnie wyborna, zaś doskonałym dodatkiem są grillowane czerwone papryczki, cebula i cukinia oraz sałatka z młodych listków świeżych sałat.

Remik?
Jaki Remik?
Sprawdź sam...