Dobre-przepisy.pl - Strona pełna dobrych przepisów.

RSS:
Przepisy

Ryżowa sałatka z tuńczykiem.

Składniki:

  • 25 dkg ryżu
  • 2 puszki steków z tuńczyka w oleju (2 x 185g)
  • puszka kukurydzy
  • mała cebulka
  • garść świeżego koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki suszonego oregano

Ryż ugotować na sypko. Z tuńczyka odlać prawie całą oliwę, z grubsza rozdrobnić widelcem i dorzucić do ryżu. Następnie dodać odsączoną kukurydzę, drobno posiekaną cebulkę i koperek. Wszystko starannie przemieszać. Dodać majonez, sok z cytryny, oregano i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i sałatka gotowa.

Pyszna i szybka. Może nas wybawić z opresji przy nieoczekiwanej wizycie gości, przygotowanie tej sałatki to kwestia 10 minut. Polecam!

Remik?
Jaki Remik?
Sprawdź sam...