Dobre-przepisy.pl - Strona pełna dobrych przepisów.

RSS:
Przepisy

Sernik wiedeński.

Składniki:

  • 1 kg sera
  • 8 jaj
  • 20 dkg masła
  • 40 dkg cukru
  • 2 czubate łyżki budyniu waniliowego lub mąki ziemniaczanej
  • 1 czubata łyżka kaszy mannej lub mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • rodzynki
  • esencja zapachowa pomarańczowa oraz migdałowa

Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie ucierając dodawać po jednym żółtku i jednej łyżce uprzednio zmielonego sera. Dodać budyń, kasze manną i proszek do pieczenia. Następnie dodać zapachy i wcześniej namoczone rodzynki. Na samym końcu dodać delikatnie mieszając ubitą na sztywno pianę z białek. Piec ok. 40 minut.

Taki klasyczny sernik jest po prostu fantastyczny!

Remik?
Jaki Remik?
Sprawdź sam...